Moviment Identitari Català no és cap organització política. Som un grup d’amics que, veient la situació on es troba Catalunya des de fa molts anys, decidim iniciar una sèrie d’actes i campanyes a favor de la nostra història i cultura per tal de recordar tota aquella gent que, al nostre endentre, han defensat el nostre país i han lluitat contra l’opressió del govern espanyol al llarg dels anys.

Amb el temps i gràcies a les xarxes socials, cada cop hem anat creixent més i se’ns han unit moltes persones que comparteixen la inquietud pels problemes de la nostra terra, i que veuen la necessitat d’actuar (cadascú des de les seves possibilitats) per la defensa de la nostra identitat, cultura llibertats, cada cop més castigades i coartades per un govern espanyol repressiu i hereu del franquisme.
Alguns mitjans de comunicació i periodistes ens han titllat de nazis, feixistes, extrema dreta radical i altres adjectius que pretenen embrutar la naturalesa de la nostra causa com a catalans i com a persones que només pretenen estimar i cuidar de la seva herència cultural. I és per aquest motiu que ens agradaria fer aquest comunicat, a fi d’establir unes bases ideològiques i socials per tal que la gent ens pugui conèixer millor i jutjar-nos amb més coneixement de causa, lluny de comentaris totalment fora de lloc.

Així doncs, exposem que:

1-Creiem que els termes “dreta” i “esquerra” han perdut el seu significat original, motiu pel qual no volem posicionar-nos ideològicament segons mots obsolets (al nostre endentre). El que sí volem declarar és que som independentistes, nacionalistes i patriotes, i ens dóna igual la naturalesa ideològica dels nostres membres, sempre i quan estimin Catalunya.

2-Com a identitaris volem diferenciar entre “DIVERSITAT CULTURAL” i “MULTICULTURALITAT”. Entenem que la primera vol dir que al món hi ha un conjunt de races, cultures i identitats molt diverses i diferents, que cap d’elles està per sobre de la resta i que totes tene cabuda i espai al món. La segona, en canvi, pretén barrejar totes aquestes realitats tan diverses i pretendre una convivència que, al nostre entendre, és molt difícil ja que sempre hi ha una d’aquestes cultures que acaba desapareixent o quedant en segon ter

3- No som supremacistes racials ni molt menys. Som blancs i orgullosos de ser-ho, de la mateixa manera que una persona de raça negra està orgullosa del seu color de pell. No odiem a altres races, i volem que això quedi molt clar.

4-Volem deixar molt clar, que no és el mateix “estar en contra de la immigració massiva descontrolada” que “en contra dels immigrants”. Creiem que la immigració ha d’estar controlada i limitada, i mai a d’afectar negativament a la població autòctona.

5-Utilitzem l’au Fènix en el nostre logo com a símbol de resurrecció i esperit nacionalista català, i la lambda en honor als gerrers espartans i a la lluita per la llibertat i la resistència.

6- Per a nosaltres, la simbologia del “33” en cap moment simbolitza la ideologia nacionalsocialista. La filosofia de “Catalunya Catalana” no vol dir que volem una Catalunya única i exclusiva per als catalans. Senzillament fa referència a que qui vulgui viure a la nostra terra ha d’entendre, respectar i cuidar la nostra cultura, llengua i tradicions, cosa que no vil dir renunciar a les seves pròpies.

7- No promovem la homofòbia ni l’odi a cap col.lectiu, i el fet que la majoria dels nostres membres sigui partidari de la família tradicional o no estigui d’acord amb algunes opcions sexuals, en cap moment implica que estiguem a favor de la violència.

————————–

Moviment Identitari Català és un col.lectiu bastant nou i plural, per la qual cosa encara no hi ha una homogeneïtzació ideològica de tots els membres i creiem que això és bo. El respecte vers els demés i el diàleg són la base de la convivència i l’única cosa que pretenem és fer-nos un lloc en la lluita cap a la llibertat de Catalunya.

Els punt mencionats anteriorment són algunes de les nostres bases i premisses , però entenem que (de la mateixa manera que passa a tots els grups i forces polítiques) pot haver-hi gent que sigui més radical en uns aspectes. No voldríem que aquesta gent fos utilitzada per embrutar el nom del Moviment, i per aquest motiu demanem que abans de jutjar-nos per estereotips o comentaris fora de lloc d’algú relacionat amb nosaltres, primer se’ns conegués com a grup i la gent veiés tot el que hem fet i podem fer per a la nostra terra.

Salut a tots i visca Catalunya!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada