Daniel Cardona va ser un dirigent històric del nacionalisme català de la primera meitat del segle XX, de molt jove va conèixer els primers catalanistes de la Renaixença i va pertànyer a Unió Catalanista, Estat Català, Bandera Negra, Front Nacional de Catalunya i va ser el fundador de Nosaltres Sols!.

Gran seguidor del model Irlandès va tenir molt clar des del primer moment que Catalunyanomés podria ser lliure des del nacionalisme català d’acció més directa i amb la unitat de tots els patriotes.

Per nosaltres ell és totalment el nostre referent, un nacionalista ferm, la seva ideologia era Catalunya per damunt de tot. Ell no pensava mai amb si eres d’esquerres o de dretes, solament pensava com fer possible la plena sobirania del nostre país.

El pas del temps sempre l’hi ha donat la raó, només n’hi ha una forma d’aconseguir la llibertat nacional, amb sacrifici i heroisme, amb el cap ven amunt i defensant la República Catalana fins a veure el somni fet realitat.

La Independència no solament s’ha de proclamar, el més important és saber defensar-la davant els enemics de la Pàtria, que l’únic que volen és la desaparició de la nostra identitat.

El seu ideari va ser i és, Catalunya, Catalunya i Catalunya, sense lluites partidistes que el quefan és afeblir la nació catalana, simplement volem la normalitat de la nació, perquè si no hi ha justícia, no hi haurà pau i si no hi ha llibertat no ni hi haurà concòrdia.

De molt jove va conèixer els primers catalanistes de la Renaixença i va començar a militar a la Unió Catalanista, el partit polític que va fer renéixer els esperits dels catalans adormits, que ens van ensenyar la nostra història i va ser el punt de referència del jovent català a principis del segle XX.

Com podeu observar, el Moviment Identitari Català va néixer sobretot seguint l’ideari de patriotes com Cardona, tot el que hem fet fins ara segueix el seu missatge, com la creació del partit polític Renaixença Nacional Catalana que és per finalitzar la tasca dels primers nacionalistes catalans.

El Moviment Identitari Català com associació cultural es va adherir a Renaixença Nacional com Nosaltres Sols!, estaven adherits a la Unió Catalanista. Cal recuperar l’autoestima, el caràcter i l’orgull de ser catalans, i sobretot cal conèixer la nostra història i sempre hem de tenir clar que no ens podem permetre cap classe de baralles entre patriotes, encara que segurament tinguem pensaments diferents, el nacionalisme unitari sempre s’ha de mantenir unit per la memòria de Daniel Cardona, tenim l’obligació de fer-ho possible sense discrepàncies i sense cap mena de personalismes.

Visca la Pàtria i Visca la Llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada