La Maria Dolors Anglada Sarriera va néixer a Barcelona el 1892, filla d’una família d’industrials cotoners. Quan estudiava a la Llotja va trobar l’oportunitat de publicar el primer dibuix a la revista ‘Cu-cut!’. A partir d’aquí va començar a col·laborar amb diversos mitjans per a adults i per a infants, i fins i tot va crear una revista, ‘La Nuri’, destinada a nenes. Reclamava un paper actiu de les dones, i ella mateixa va fer història, ja que va ser la primera il·lustradora professional.

Prolífica, inquieta, va viure a París set anys, i curiosament va ser allà on es va fer amiga del futur president Francesc Macià.

El compromís polític la va dur a militar a la Unió Catalanista i a la UGT, i a col·laborar amb el Comissionat de Propaganda de la Generalitat, per qui va fer el 1936 el conte ‘El més petit de tots’. Tot això va acabar passant factura amb la victòria de Franco. Com que no es volia exiliar, es va instal·lar a la casa pairal de Tiana, on estava mal vista per les forces vives per ser una dona independent, “roja separatista”, artista i que vivia “en pecat”.

Va escriure: “Per cada flor que cullo mil argelagues punxen. Però sóc valenta, aprenc a afrontar mil malvolences humanes; no acoto el cap per qualsevulla cosa”. Sense acotar mai el cap, i ja reconeguda per les institucions democràtiques, va morir el 1984.

Ja vam avisar que venien dies històrics. Els Catalans hem dit prou al terror
espanyol, a les agressions, no volem ser exterminats i per això ens defensem fins al final. Volem fer-los una forta abraçada als herois de Catalunya, els ferits d’ara i els ferits que vindran, un dia Catalunya uns rendirà l’homenatge que uns mereixeu. 

Catalans!, uns demanem coratge i fermesa durant les setmanes
vinents, no som cap poble covard que es queda a casa veien com la nostra
identitat vol ser exterminada per la barbàrie espanyola.

Cal el dolor per aconseguir la llibertat, us demanem el vostre esforç per a
trencar les cadenes de l’opressió, la nostra resurrecció definitiva és molt a prop. Som contraris als actuals polítics covards i traïdors que l’únic que volen és fer una política autonòmica donant l’esquena al poble català. 

Recordem que aquesta lluita no és d’antifeixisme contra feixisme, és de catalans davant dels espanyols que volen la nostra mort com a nació, no ens volen matar per ser solament antifeixistes, ens volen derrotar per ser catalans lliures.

Alguns periodistes que el seu referent el tenen amb la revolució de maig de 1968 o estan orgullosos de les armilles grogues de França són els primers amb criticar els nostres joves durant aquest octubre de 2019, simplement ho fan per seguir cobrant i enganyant al poble que està fent la revolució més important de les seves vides, que no és altre que la revolució nacional.

El règim autonòmic espanyol està finalitzant, els nostres joves tant d’edat com d’esperit estan combatent l’enemic, no tenim por al terrorisme espanyol, l’hora actual és greu, dictadura o democràcia, quin orgull veure a primera línia gent nacionalista, d’esquerres, dretes, tots junts davant de la barbàrie, aquests és el camí de la victòria, davant nostre tenim una policia espanyola en ordre de batalla, aquesta host enemiga ha de marxar de Catalunya immediatament, però no oblidem ni perdonem, arribarà el dia que seran jutjats per terrorisme.

No defalliu, sigueu fidels a la senyera de la pàtria, i quan arribi l’hora decisiva,ella us guiarà, avant germans, ni amenaces ni rancúnies aturaran la nostra marxa, seguirem sempre avant amb ardidesa, fidels a la nostra identitat, per la santa independència de la pàtria, si l’enemic és fort, més o serem nosaltres!!!,

Arribarà el dia que homenatjarem els soldats catalans del present, als caiguts com els que estan actualment segrestats, Catalunya mai més pot ser esclava. Hem demostrat que podem controlar el territori, i ho farem quan nosaltres decidim i quan espanya menys s’ho esperi.

 Visca la Pàtria i Visca la Llibertat!!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada