Aquí presents els patriotes! Es el nostre 6 sise homenatge als Germans Badia, en el seu 88 vuite aniversari del seu assassinat per la FAI.

Els Germans Badia van néixer a principis del segle XX a Torregrosa.
El 1922 Miquel es trasllada a viure a Barcelona on ja feia uns mesos que viu el seu germà Josep, i va compaginar els estudis treballant com ajudant farmacèutic. Es van quedar admirats de la presència i les paraules de Francesc Macià, i ràpidament el Josep i el Miquel i el seu grup d’amics lleidatans s’incorporen a Estat Català, per ells era com allistar-se a l’Exèrcit Català que comandava la figura idealista de Francesc Macia.

Miquel Badia s’integra directament amb els anomenats Escamots, on cada diumenge anaven d’excursió per preparar-se militarment per un dia poder entrar en combat per la llibertat de Catalunya. El setembre de 1923 s’instaura la dictadura de Primo de Rivera i és llavors quan el moviment catalanista ha de passar a la clandestinitat i molts han de marxar a l’exili.

Els Escamots es van començar a organitzar i fer reunions més importants per poder ara si a fer accions directes contra la dictadura espanyola, i el 1925 el grup d’escamots secret Bandera Negra on està Miquel Badia rep un ordre, eliminar el primer opressor de Catalunya, el rei d’Espanya Alfons XIII, els fets van ser coneguts com el complot del Garraf, però no van tenir èxit i vàren fracassar amb l’objectiu d’eliminar al rei d’Espanya.

El 2 de juny de 1925 Miquel Badia va ser detingut a la farmàcia on treballava i el 26 d’abril de 1926 va començar al judici del complot del Garraf, on van jutjar a 10 nacionalistes per aquests fets, Miquel va ser condemnat a 12 anys de presó, després d’uns mesos a la presó model de Barcelona va ser traslladat al 25 de setembre de 1926 a la presó d’Alcalà d’Henares. Miquel Badia sempre va ser una persona de conviccions fermes i l’únic que pensava era com poder fugir de la presó per continuar lluitant per la independència de Catalunya.

El 10 de novembre de 1928 va ser traslladat a la pitjor presó d’Espanya del moment, a Ocaña, però el 30 de gener de 1930 el dictador espanyol Primo de Rivera presentava la seva dimissió i s’inicia una gran campanya a Catalunya a favor de la llibertat dels presos polítics catalans, i el 2 d’abril de 1930 Alfons
XIII es va veure obligat a firmar un decret d’indult per als acusats del Complot del Garraf. Miquel Badia després d’uns 5 anys a la presó recuperava la seva llibertat amb 24 anys, en arribar a Catalunya va ser rebut per milers de nacionalistes catalans i va rebre grans homenatges.


L’abril de 1931 el president Macià va nomenar a Miquel Badia com a funcionari a ordres de presidència fent tasques sempre de seguretat, també l’hi van ser assignar que comences a preparar l’estructuració de les JEREC (Joventuts d’Esquerra Republicana i Estat Català).
El 18 de juny de 1934 Miquel Badia és nomenat com a Cap Superior de serveis d’Ordre Públic,i és on es va veure obligat a enfrontar-se al crim organitzat i al pistolerisme com també a les màfies del joc, sempre en actitud enèrgica i d’acció, la seva tasca va funcionar a la perfecció i va desarticular diverses màfies violentes que deixaven clar que darrere de la violència més extrema a Barcelona estava vinculada la FAI.

Al juny de 1934 va començar a preparar el 6 d’octubre juntament amb Josep Dencàs i amb tots els grups nacionalistes radicals, el mateix dia del 6 d’octubre, Daniel Cardona, Batista i Roca i el mateix Miquel Badia van passar revista a l’Exèrcit Català a la plaça Universitat, però desgraciadament el 6 d’octubre de 1934 va resultar una nova derrota, però ens van ensenyar com s’ha d’actuar en els moments de la màxima tirania. Els Germans Badia com altres nacionalistes catalans es van veure obligats a marxar a l’exili, Miquel Badia va estar a París i Amèrica fins que el setembre de 1935 va viatjar amb un vaixell alemany fins a Düsseldorf per reunir-se amb el seu germà Josep, els últims dies a l’exili els va passar a Brussel·les fins al reu retorn a la seva Pàtria al mes de febrer de 1936.

El 28 d’abril de 1936 els Germans Badia van ser assassinats, al carrer Muntaner número 38 de Barcelona, l’assassí va ser Justo Bueno Pérez membre de la FAI, un inadaptat espanyol.

La valentia dels Badia i dels Escamots molestaven al sistema català d’aquell moment, per això van utilitzar als Gàngsters de la FAI per eliminar-los, els criminals van actuar amb serenitat i sense presses, estaven segurs que no els hi passaria res.
Cal saber d’història per entendre el present i el futur, no confieu mai en aquelles persones que parlen i escriuen un català perfecte però reneguen de l’acció i del coratge. Es fan dir intel·lectuals… però el que volen realment és viure de la política, no tenen passió, ni caràcter ni fortalesa, son tot el contrari del que ens van ensenyar els Badia.


Catalunya no serà salvada per la política clàssica liberal, solament la podrem fer renéixer amb l’idealisme ens van ensenyar els Badia, per això va néixer Renaixença Nacional Catalana, per donar veu a l’ideari dels herois de Catalunya. Som nacionalistes i volem una Catalunya socialment més justa, perquè tots nosaltres som la classe treballadora d’aquest país, i cal recordar la història per començar el camí de la reconstrucció nacional.

Venen temps de lluita, Espanya es prepara per aniquilar-nos, per això han tornat a crear a los “Jovenes Barbaros” de la Organització Socialista, Lerrouxisme al 100%, on crearan els seus grups d’acció per destruir-nos.
A la dreta burgesa i de despatx no els veurem mai de front, les seves formes seran una cara agradable i una veu suau, en aquest aspecte us intentaran seduir perquè abandoneu el vostre ideal de llibertat i patriotisme.


L’esperit dels Badia no morirà mai mentre el Moviment Identitari Català continuï viu, nosaltres també hem demostrat ser els primers a donar la cara, els primers a estar a primera línia, ho fem simplement per l’amor a Catalunya, però també hem de tenir present que molestem i fem nosa a l’Espanya imperialista i els polítics vividors, per això també fa anys ens estan intentant destruir, tant per la via de la violència, la judicial i política.

Cal preparar els nostres joves cap a l’amor a Catalunya, cal ensenyar a les noves generacions a tenir referents nacionals, a estimar la llibertat, a ser rebels davant de la tirania, solament així tindrem esperances de sobreviure com a país.

Els nostres enemics nacionals sempre han tingut interès a intentar destruir-nos, però aquí estem, davant de la tomba dels nostres màrtirs, reposeu en pau germans, els Identitaris Catalans continuem fidels a la vostra memòria.

Visca la Pàtria i Visca la Llibertat!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.