Occident ha sembrat la destrucció pertot. Ningú recorda Vietnam, la Indoxina abandonada per França i després amb la infame intervenció d’EE.UU. El continent africà víctima dels rapinyaires estats europeus, el Golf Pèrsic, Líbia, Síria, Afganistan…
Hi ha algun lloc amb riquesa d’algun tipus que no hagi estat víctima de l’ambició desmesurada dels estats d’occident?

I quan han marxat d’algun lloc ho han deixat pitjor. Molt pitjor.
Fa molt temps Afganistan era un país modern. On les dones feien vida Normal, estudiaven, treballaven, portaven negocis i feien carreres professionals, vestien com nosaltres i tenien independència per fer i desfer.

Què en fa d’anys que se’ls hi ha robat tot. Ara si volen malviure ho han de fer dins aquella presó del burca que els hi nega l’existència.
I per no parlar del que s’ha fet amb els països d’Amèrica Llatina. Cops d’estat orquestrats per EE.UU. Pel sol fet que com el territori del sud d’Amèrica és molt ric els feia nosa, havien de controlar les seves riqueses i aleshores calia posar governs corruptes al servei dels poderosos EE.UU. Què estan fent a l’Amazones, trinxant un dels pulmons de la humanitat? O a Bolívia i el Perú on Espanya fa fora (com abans) als natius i s’apodera dels seus territoris i es carreguen als activistes que no volen cedir les terres perquè uns quants espanyols sense escrúpols hi facin els seus “negocis”

Per no parlar de la venda d’armes de l’Estat espanyol a països amb vinculacions amb el terrorisme més fanàtic d’ISIS? Heu vist com han deixat el Iemen?
Quina vergonya quan una voluntària d’una ONG atén vailets que s’han quedat sense cames o braços o han perdut la vida i quan veuen l’artefacte que els hi ha causat aitals desgràcies llegeixen: “made in Spain”…

Totes aquestes salvatjades perpetrades pels governs dels Estats d’occident.
I ara fugen i venen en riuades a cercar la vida que se’ls hi ha pres als seus llocs d’origen, a les seves cases. Perquè allà ja no s’hi està segur.

Amb aquestes riuades hi entra tothom: famílies, dones amb criatures i també joves i grans. I alguns amb un odi etern als pobles culpables de la seva situació. Perquè no són ells que van venir arrabassar-nos el que és nostre. Van ser els totpoderosos estats d’occident que van anar a apoderar-se de les seves riqueses i si calia amb armes i guerres.
Per molt que cerquin refugi mai més es trobaran com a casa seva.
Això ha estat una màquina de fabricar ODI.

Odi envers Occident i cap a tots els pobles d’occident.
I ara aquests hipòcrites fariseus dels governs diuen que els volen acollir no pas per humanitat sinó perquè hi veuen negoci.
És tan criminal!

Què car pagarà Occident tot el mal i desarrelament que ha causat.
Les polítiques d’acolliment sempre venen amb un pack de diners. No es fa per altruisme, ni per humanitat.

Què és el que han fet amb els menas? A 18 anys queden abandonats a la seva sort i en un lloc on no hi ha feina ni pels natius el més fàcil és delinquir i com ja no tenen res a perdre ho fan sense cap mirament ni escrúpols.

Ara tots els hipòcrites dels governs se solidaritzen amb el país que entre tots han destruït, ensorrat i deixat en mans de fanàtics tarats i fonamentalistes.
Com quan van destruir un país modern i progressista com Síria…
Com no voleu que hi hagi molt d’odi acumulat?

No es pot escampar la mort, la fam i abocar a la misèria i destrucció a tantes i tantes ànimes sense que tot plegat quedi a la impunitat.


Si pogués, Déu ploraria sobre la Terra.

Rosa Canela

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada